het onderwijs

Impactgerichte transitieprocessen in en voor het onderwijs zijn gericht op het realiseren van aantoonbare en duurzame veranderingen in het onderwijssysteem, met als doel het, het verhogen van de participatie en betrokkenheid van leerlingen en studenten, het bevorderen van een inclusieve en innovatieve onderwijsomgeving. Hierbij richten we ons ook op de samenwerking van het onderwijs met andere domeinen om een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld de circulaire economie of een informeel zorgnetwerk.

Voorbeelden van impactgerichte transitieprocessen in het onderwijs zijn onder meer initiatieven gericht op het verminderen van vroegtijdig schoolverlaten, het verminderen van kansenongelijkheid in het onderwijs en het bevorderen en integreren van sociaal-emotioneel leren, maak onderwijs en sociaal ondernemerschapsonderwijs in het curriculum.

Enkele kenmerken van impactgerichte transitieprocessen in het onderwijs:

  • Deze processen zijn gericht op specifieke doelstellingen, zoals het verbeteren en vernieuwen van de onderwijskwaliteit, het verhogen van kansen later in de samenleving op sociaal economisch gebied, het verminderen van ongelijkheden in het onderwijs, of het bevorderen van 21st-eeuwse vaardigheden.
  • Daarmee streven we naar inclusief onderwijs dat alle leerlingen, ongeacht achtergrond, vaardigheden en capaciteiten, ondersteunt en uitdaagt om hun volledige potentieel te bereiken.
  • In onze Impactgerichte transitieprocessen in het onderwijs betrekken we verschillende belanghebbenden, waaronder leraren, schoolleiders, ouders, gemeenschappen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, bij het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën en oplossingen. We moedigen innovatieve benaderingen van leren en onderwijzen aan door de resultaten aantoonbaar te maken.
  • Deze processen erkennen het belang van levenslang leren en streven ernaar om een cultuur van voortdurende professionele ontwikkeling en groei te bevorderen onder leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals. Dit reikt verder dan enkel in het onderwijs zelf en richt zich op een brede leergemeenschap om met elkaar de geleerde lessen en de oplossingen te borgen en verduurzamen.

Onze aanpak omvat systematische evaluatie en monitoring van die onderwijspraktijken, resultaten en prestaties, en gebruiken verschillende methodes en data om besluitvorming te informeren en effectieve interventies te identificeren, hoe nieuw en innovatief die soms ook zijn.

“Transitie in het onderwijs is niet alleen noodzakelijk; het is de sleutel tot het creëren van een inclusieve en innovatieve toekomst voor elke leerling!”